MUDr. Jozef Štrba – oznam pre endokrinologických pacientov VŠZP

MUDr. Jozef Štrba oznamuje svojim pacientom: POZOR – IBA endokrinologickí poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne !!!

Od 1.1.2025 sa pravdepodobne staneme nezmluvným poskytovateľom, ale len pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. – a len v odbore ENDOKRINOLÓGIA, t.j. poistenci VšZP nebudú mať hradenú zdravotnú starostlivosť v tomto odbore ich poisťovňou, budú preto ošetrovaní len ako samoplatci (diabetologickí pacienti- poistení VšZP budú mať zdravotnú starostlivosť hradenú ich poisťovňou tak, ako doteraz- aj naďalej, bez zmeny).

Endokrinologickí pacienti – poistenci VšZP si teda budú hradiť kompletnú zdravotnú starostlivosť podľa aktuálneho cenníka schváleného VUC Trnava platného od 1.1.2025. 

Endokrinologickí pacienti-poistenci VšZP majú teda 3 možnosti, ako postupovať a zariadiť sa, je len na nich, ktorú z nich si vyberú, akceptujeme rovnako všetky 3 možnosti: 

  1. zostanú ďalej poistencami VšZP a našimi klientami- budú si kompletne hradiť zdravotnú starostlivosť, liečbu, ako aj naordinované  vyšetrenia a odbery 
  2. zmenia si endokrinológa, ktorý bude mať zmluvu so VšZP aj po 1.1.2025
  3. zmenia si poisťovňu- buď Dôvera alebo UNION- (nutné však zmeniť do 30.9.2024)- a po 1.1.2025 budú mať naďalej kontinuálne hradenú zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu tak ako doteraz, ale už ich novou poisťovňou (nič sa pre nich teda nezmení)